Baskická vejce
21 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 200gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaBazalka
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na proužky. Šunku nakrájíme na tenké proužky. Rajčata necháme okapat a nasekáme je na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, papriku a dusíme asi 2 minuty. Pak přidáme šunku, rajčata, česnek, bazalku a za občasného míchání vše dusíme asi 3 minuty. Pánev zakryjeme a odstavíme.
- 3Vejce rozšleháme se solí a pepřem. V další, větší pánvi rozpustíme máslo, vlijeme vejce a asi minutu je smažíme, až začnou u krajů tuhnout. Vařečkou stále posunujeme vejce od krajů do středu pánve, až na nich zůstane jen trochu tekutější hmoty.
- 4Na vejce rozložíme směs šunky a rajčat a ještě chvíli opékáme, až úplně ztuhnou. Dáme na talíře nebo mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.