Baskická vejce

21 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na proužky. Šunku nakrájíme na tenké proužky. Rajčata necháme okapat a nasekáme je na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, papriku a dusíme asi 2 minuty. Pak přidáme šunku, rajčata, česnek, bazalku a za občasného míchání vše dusíme asi 3 minuty. Pánev zakryjeme a odstavíme.
  • 3
    Vejce rozšleháme se solí a pepřem. V další, větší pánvi rozpustíme máslo, vlijeme vejce a asi minutu je smažíme, až začnou u krajů tuhnout. Vařečkou stále posunujeme vejce od krajů do středu pánve, až na nich zůstane jen trochu tekutější hmoty.
  • 4
    Na vejce rozložíme směs šunky a rajčat a ještě chvíli opékáme, až úplně ztuhnou. Dáme na talíře nebo mísu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.