Baskické fazole
24 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 70gramůSlanina vepřová
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, na výpek vložíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nasekaný česnek a ještě pár minut opékáme. Fazolové lusky zbavíme stopek a přidáme na pánev, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a necháme 5 minut dusit. Nakonec do pánve vyklopíme sterilovaná rajčata, promícháme a zakryté dusíme 8 minut, dokud nejsou lusky měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.