Baskické vepřové s fazolemi
125 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůFazole bílé
- 1decilitrOlej olivový
- 600gramůVepřová kýta
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusCibule
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc do vody. Slijeme je, dáme do velkého hrnce a přelijeme novou vodou, kterou přivedeme k varu a 10 minut prudce vaříme. Poté teplotu zmírníme a zvolna vaříme dalších 20 minut. Nadbytečnou tekutinu slijeme a fazole odstavíme.
- 2Na pánev nalijeme malé množství oleje a opečeme na něm na kousky nakrájené maso. Opečené kousky masa odložíme. Do pánve přidáme lžíci oleje, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a 3 minuty opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a opékáme další 2 minuty. Pak na pánev vrátíme opečené maso.
- 3Přidáme nakrájená rajčata a přivedeme k varu. Z paprik odstraníme semínka a rozkrájíme je na proužky. Přisypeme papriky ke směsi na pánvi, přidáme strouhanou pomerančovou kůru a fazole. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs přeneseme z pánve do hrnce.
- 4Hrnec přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 45 minut, aby fazole a maso byly dostatečně křehké. Na talíři ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.