Batátová kaše s javorovým sirupem
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory sladké (Batáty)
- 4stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej slunečnicový
- 900mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůSirup javorový
- 30gramůPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozpůlíme, obojí vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat, přidáme olej, pepř, podle chuti sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přendáme do pekáčku, uhladíme, javorový sirup smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a kaši v pekáčku pokapeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.