Batátová kaše s javorovým sirupem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozpůlíme, obojí vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat, přidáme olej, pepř, podle chuti sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přendáme do pekáčku, uhladíme, javorový sirup smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a kaši v pekáčku pokapeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.