Batátová kaše s medovou směsí
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory sladké (Batáty)
- 4stroužkyČesnek
- 900mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15mililitrůOlej slunečnicový
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůMed včelí
- 4gramySkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 15gramůCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Batáty očistíme, omyjeme, rozkrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, přidáme oloupaný pokrájený česnek, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme slunečnicový olej, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
- 2Do misky nalijeme panenský olej, přidáme med, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, špetku mletého muškátu a promícháme. Pekáček naplníme batátovou kaší, pokapeme medovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.