Batátová kaše s medovou směsí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty očistíme, omyjeme, rozkrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, přidáme oloupaný pokrájený česnek, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, přilijeme slunečnicový olej, podle chuti osolíme, opepříme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Do misky nalijeme panenský olej, přidáme med, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, špetku mletého muškátu a promícháme. Pekáček naplníme batátovou kaší, pokapeme medovou směsí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.