Batátová polévka
40 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 400gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1lžičkaKmín celý
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůFazole
- 200gramůPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájaný pórek a batáty. Zeleninu osmahneme, po třech minutách přidáme kmín a horký vývar. Snížíme teplotu a vaříme cca 15 minut.
- 2Nyní celý obsah přelijeme do mixéru a pečlivě promixujeme. Vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a korinadr, poté přidáme fazole, osolíme, opepříme a ještě pět minut povaříme. Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Trochu jiná "bramboračka", než na jakou jsme zvyklí, ale je opravdu výborná!
kuala
po 2. 6. 2014
Skvěla doporucuji.