Batátový nákyp

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Čedar nakrájíme na plátky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Batáty smícháme s cuketou a pórkem, přidáme sýr, okořeníme sladkou paprikou, kurkumou, solí, pepřem, vložíme do vymazané zapékací mísy. Takto připravenou směs přelijeme zeleninovým vývarem a dáme péct.
  • 3
    Po upečení vyjmeme, ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.