Batátový nákyp
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory sladké (Batáty)
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 200gramůSýr Čedar
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 0,25litrVývar zeleninový
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Batáty omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Čedar nakrájíme na plátky.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Batáty smícháme s cuketou a pórkem, přidáme sýr, okořeníme sladkou paprikou, kurkumou, solí, pepřem, vložíme do vymazané zapékací mísy. Takto připravenou směs přelijeme zeleninovým vývarem a dáme péct.
- 3Po upečení vyjmeme, ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.