Batátový salát s houbami
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 50gramůOřechy vlašské
- 400gramůShiitake houby
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 120mililitrůOcet vinný červený
- 20gramůHořčice Dijonská
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Batáty oškrábeme, nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 20 minut. Pět minut před koncem pečení přisypeme ořechy a dopečeme.
- 2Houby nakrájíme na plátky, špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, čerstvé posekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, zpěníme, přiložíme houby a zvolna smažíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme. Do salátové mísy vsypeme brambory, špenát, houby, nadrcené ořechy, hořčici rozmícháme v octu, přilijeme do salátu a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.