Bavorská roštěná
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 70gramůSalám jemný
- 120gramůTuk
- 1200mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 120gramůBrambory
- 70gramůOkurky nakládané
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
- 2Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám.
- 3Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme.
- 4Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova.
- 5Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou.
- 6Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme.
- 7Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.