Bavorská roštěná

110 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na roštěnky, naklepeme je do šířky, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Do středu plátků klademe střídavě na nudle nakrájené, oloupané a opláchnuté syrové brambory, sterilované okurky, na kousky krájená vařená vejce a oloupaný salám.
  • 3
    Plátky zavineme, upevníme párátkem nebo nití a na povrchu je osolíme.
  • 4
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmažíme dorůžova.
  • 5
    Do základu vložíme plněné roštěnky, opečeme je, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Během dušení roštěnky obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 6
    Měkké roštěnky vyjmeme do čistého kastrolu a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání omáčku provaříme.
  • 7
    Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.