Bavorské knedlíky

40 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
568 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.
  • 2
    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.
  • 3
    Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.
  • 4
    Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.
  • 5
    Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.