Bavorské knedlíky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 5kusůŽemle tuková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
568 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.
- 3Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.
- 4Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.
- 5Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.