Bavorské roštěnky
75 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené
- 80gramůSalám měkký
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
55 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky pokrájený salám, vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso pokrájíme přes vlákno na 4 plátky silné 1,5 - 2 cm, o hmotnosti cca 120 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
- 3Na plátky masa navrstvíme připravenou směs, svineme je a převážeme bílou nití.
- 4Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vodou a rozmícháme.
- 5Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka v troubě, rozehřáté na 165°C.
- 6Závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou jsme zjemnili máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.