Bavorské roštěnky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
55 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky pokrájený salám, vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 2
    Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso pokrájíme přes vlákno na 4 plátky silné 1,5 - 2 cm, o hmotnosti cca 120 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na plátky masa navrstvíme připravenou směs, svineme je a převážeme bílou nití.
  • 4
    Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vodou a rozmícháme.
  • 5
    Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka v troubě, rozehřáté na 165°C.
  • 6
    Závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou jsme zjemnili máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.