Bavorské závitky
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCibule
- 50gramůOkurky nakládané
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Maso osolíme a opepříme.
- 2Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.
- 3Směs navršíme na připravené roštěnky, svineme a převážeme nití nebo sepneme párátky.
- 4Na zbylém sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 5Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme na závitky a krátce povaříme.
- 6Podáváme s rýží nebo se širokými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.