Bavorské závitky

80 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
51 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.
  • 3
    Směs navršíme na připravené roštěnky, svineme a převážeme nití nebo sepneme párátky.
  • 4
    Na zbylém sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 5
    Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme na závitky a krátce povaříme.
  • 6
    Podáváme s rýží nebo se širokými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.