Bavorský hovězí závitek
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 225gramůVepřový bok uzený
- 200gramůBrambory
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramNové koření celé
- 70gramůOkurky nakládané
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme.
- 2Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí.
- 3Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme.
- 4Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky.
- 5Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- 6Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
- 7Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.