Bavorský hovězí závitek

110 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme.
  • 2
    Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí.
  • 3
    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme.
  • 4
    Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky.
  • 5
    Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 6
    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
  • 7
    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.