Bazalková salsa s pečenou paprikou
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 3kusyPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
- 2Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a olejem. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
- 3Podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.