Bazalkové nočky bramborové
45 min.

Ingredience
- Nočky
- 900gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 6gramůSůl
- 40gramůBazalka
- 1000mililitrůVoda pitná
- Omáčka
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 700gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 3gramyTymián sušený
- 40gramůBazalka
- 1gramPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, vsypeme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, žloutek, mouku, sůl, posekané lístky bazalky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme slabší válečky, které nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Nočky vaříme v osolené vroucí vodě, až vyplavou napovrch. Scedíme a necháme okapat.
- 2V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme scezená rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, zalijeme vínem a dusíme 15 minut. Přimícháme posekané lístky bazalky a dusíme ještě 5 minut. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.
- 3Nočky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.