Bazalkové nočky bramborové

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, vsypeme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, žloutek, mouku, sůl, posekané lístky bazalky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme slabší válečky, které nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Nočky vaříme v osolené vroucí vodě, až vyplavou napovrch. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme scezená rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, zalijeme vínem a dusíme 15 minut. Přimícháme posekané lístky bazalky a dusíme ještě 5 minut. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.
  • 3
    Nočky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.