Bažant na slanině a pivu
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBažant obecný
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1kusBrambory
- 1,2litryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4kusyPepř černý celý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1414 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
84 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Syrovou bramboru oloupeme, polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky, cibuli nakrájíme nadrobno. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, do dutiny vložíme druhou polovinu slaniny a bramboru. Břicho zašijeme a bažanta položíme do pekáče, v němž jsme na másle zpěnili cibuli. Přidáme pepř, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je bažant měkký.
- 2Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.