Bažant na víně
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBažant obecný
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 500mililitrůVíno červené
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
135 g
Tuky
69 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
773 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na osm dílů rozporcujeme bažanta a protáhneme částí slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme.
- 2Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.
- 3Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Před dokončením doplníme žampiony, které jsme nakrájeli a cibulkou. Krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.