Bažant nadívaný

110 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.
  • 2
    Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.
  • 3
    Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.