Bažant nadívaný
110 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůJátra vepřová
- 3gramyMajoránka
- 2gramyZázvor mletý
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 400gramůBrambory vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůBažant obecný
- 80gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.
- 2Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.
- 3Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.