Bažant pečený na česneku
75 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 3špetkySůl
- 2kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyJalovec
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1746 kcal
Bílkoviny
183 g
Tuky
99 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
246 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na kostičky a uškvaříme.
- 2Bažanta potřeme česnekem utřeným se solí a vložíme do zapékací mísy, přilijeme slaninu, přidáme máslo, jalovec, koření, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení bažanta přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 3Upečeného bažanta vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté rozšleháme s vodou a alespoň deset minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.