Bažant pečený na česneku

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1746 kcal
Bílkoviny
183 g
Tuky
99 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
246 mg
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na kostičky a uškvaříme.
  • 2
    Bažanta potřeme česnekem utřeným se solí a vložíme do zapékací mísy, přilijeme slaninu, přidáme máslo, jalovec, koření, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení bažanta přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
  • 3
    Upečeného bažanta vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté rozšleháme s vodou a alespoň deset minut povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.