Bažant s jablečným želé

255 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1420 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
66 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
10 g
Cukr
119 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme nakrájená jablka, zalijeme vodou a vaříme 30 minut. Poté vyklopíme do cedníku a necháme do druhého dne odkapat. Druhý den tekutinu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme 45 minut při mírné teplotě do zhoustnutí. Želé nalijeme do sklenic, uzavřeme a necháme v lednici. Troubu předehřejeme na 200°C. V misce smícháme nadrobno nakrájený tymián, petrželku, maso z klobás, nastrouhanou citronovou kůru, nakrájené meruňky a kaštany. Takto připravenou nádivku vložíme do břicha bažanta, kterého dáme ho do pekáče, na prsíčka položíme plátky slaniny a přidáme máslo. Pečeme 45 minut. Nakonec do výpeku přisypeme mouku, přilijeme 150 ml vývaru a 2 lžíce želé z jablek. Při vysoké teplotě omáčku šleháme 2 minuty, poté ji osolíme a opepříme.
  • 2
    Vývar kuřecí [42660]:
  • 3
    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.
  • 4
    Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř, sůl a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
  • 5
    Hotový vývar přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.