Bažant s mandarinkami
75 min.
Ingredience
- 1000gramůBažant obecný
- 1kusHřebíček
- 250gramůMandarinky
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 150gramůCibule
- 25mililitrůBrandy
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
42 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mandarinky oloupeme, kousek mandarinkové kůry nastrouháme, mandarinky rozebereme na dílky, polovinu vložíme do očištěného a vykuchaného bažanta. Do měkkého másla vmícháme kůru, sůl, mletý hřebíček a bažanta potřeme. Vložíme do pekáčku, obložíme zbytkem mandarinek, podlijeme pomerančovou šťávou, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. V průběhu pečení podléváme vodou.
- 2Upečeného bažanta vyjmeme, naporcujeme, upravíme na talíře, do výpeku přimícháme brandy, smetanu, provaříme a vzniklou omáčkou bažanty přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.