Bažant s omáčkou a knedlíčky
130 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 80gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 60gramůCibule
- 3gramyPepř černý celý
- 5gramůNové koření celé
- 15gramůPodravka
- 8gramůSůl
- 50gramůJíška hotová světlá
- 500gramůPšeničná krupice
- 120mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůPetržel kudrnka
- 2500mililitrůVoda pitná
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
32 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme strouhanou zeleninu, cibuli, vložíme do hrnce očištěného a vykuchaného bažanta, osolíme, přidáme podravku, celý pepř, nové koření, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
- 2Mezitím uděláme knedlíčky. Plec vymažeme v silné vrstvě sádlem, nasypeme na něj krupici, vložíme do trouby a za občasného promíchání pečeme dozlatova. Plech vyndáme, přilijeme horké mléko, promícháme a necháme vychladnout. Nyní přidáme vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme v osolené vodě 5 minut a scedíme.
- 3Uvařeného bažanta vyjmeme, obereme maso, vývar zahustíme jíškou, přimícháme petrželku a povaříme, až vznikne hladká omáčka. Bažantí maso upravíme na talíře, doplníme knedlíčky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.