Bažant s vepřovou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 1200gramůBažant obecný
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůVepřové maso mleté
- 50gramůŠunka dušená
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůStrouhanka
- 120mililitrůMléko polotučné
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem.
- 2Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.