Bažant s vepřovou nádivkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem.
  • 2
    Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.