Bažantí polévka krémová
65 min.
Ingredience
- 10mililitrůOlej stolní
- 400gramůZelenina kořenová
- 5gramůSůl
- 60gramůSlanina vepřová
- 5gramůPepř černý mletý
- 2centilitryVíno portské
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůLišky čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJalovec
- 1kilogramBažantí hruď
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Vápník
188 mg
Postup přípravy
- 1Kostru bažanta a vnitřnosti omyjeme, osušíme, smažíme v oleji dozlatova asi 4 minuty. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce. Smažíme asi 1 minutu, potom přilijeme 1 l vody, přivedeme k varu. Polévku osolíme a přidáme rozmačkané jalovčinky. Vše pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
- 2Slaninu nadrobno nakrájíme a osmažíme v druhém srnci. Zaprášíme moukou a opražíme dozlatova. Vývar přecedíme, smícháme dohladka s jíškou, necháme přejít varem. Přidáme okapané lišky a polévku opepříme. Vše asi 5 minut povaříme, pak ochutíme portským vínem. Smetanu ušleháme do polotuha. Polévku nalijeme na talíře a ozdobíme smetanou a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.