Bažantí polévka se zeleninou
235 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1kilogramBažant obecný
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůKapusta růžičková
- 150gramůMrkev kořen
- 30gramůKapusta hlávková
- 100gramůRajčata
- 80gramůPaprika červená
- 50gramůHrášek
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bažanta omyjeme a vaříme ve 2 litrech osolené vody bez pokličky asi 30 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel, růžičkovou kapustu a kapustu, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu nasypeme do polévky, vaříme na mírném ohni 3 hodiny.
- 2Maso vyjmeme, necháme okapat. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku rozpůlíme, odstraníme stopku a semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky.
- 3Vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na kousky. Polévku scedíme a necháme přejít varem. Přidáme maso, rajčata, papriku, mražený hrášek a vaříme 3 minuty. Polévku ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.