Bažantí prsa nadívaná
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusLanýž
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyCibule
- 50gramůRozinky tmavé
- 1kusBrambory
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůBažantí prsa
- 200gramůKuřecí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
67 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.
- 2Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.
- 3Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.