Béarnská omáčka

55 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1905 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
185 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
227 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme víno a estragonový ocet. Přisypeme posekanou šalotku, lístky estragonu, sůl, pepř a přidáme 1 lžíci másla. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří více než o polovinu, přibližně 30 minut. Hrnec odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Metlou vmícháme žloutky, vrátíme hrnec na plotnu a na mírném ohni přimícháváme změklé máslo. Jakmile omáčka zhoustne, hrnec odstavíme z ohně, přecedíme přes jemné sítko a dochutíme špetkou kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.