Beefburger
25 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso mleté
- 3lžíceVoda pitná
- 2kusyŽemle tuková
- 1kusRajčata
- 1kusCibule
- 2lžíceKečup
- 2lžíceOmáčka tatarská
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2plátkyZelí hlávkové bílé
- 0,25kusOkurka salátová
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 140 °C. Rajče a okurku nakrájíme na plátky. Dva listy zelí opláchneme a necháme okapat. Mleté maso v míse promícháme s vodou, přidáme jemně pokrájenou cibuli, sůl a pepř. Z hmoty vytvarujeme dvě placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran, až se maso zatáhne. Poté dáme placičky do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme na každou placičku větvičku rozmarýnu a pečeme zhruba 10 – 12 minut. Před koncem pečení dáme do trouby rozpéct housky, nejlépe housky na hamburgry. Housky podélně rozřízneme, spodní díl housky potřeme kečupem a tatarkou. Položíme na každou housku list zelí, poklademe zeleninou, dáme masovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.