Beekenohfe
200 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 400gramůVepřová plec
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5decilitrůVíno bílé
- 400gramůSkopová plec
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na silnější plátky a cibuli na kolečka.
- 2Do kameninového kastrolu dáme vrstvu brambor, na ni plátky masa, cibuli a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Každou vrstvu osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem, úplně navrch pak položíme kousky másla a vše zalijeme bílým vínem. Pečeme bez pokličky ve středně vyhřáté troubě asi 3 hodiny.
- 3Podáváme v nádobě, ve které jsme pokrm pekli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.