Belgický králík se zeleninovým pyré

120 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek očistíme, na drobno připravíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo a pozvolna opečeme slaninu. Přidáme zeleninu a krátce ji orestujeme. Poté vyndáme z pánve a dáme bokem.
  • 2
    Králíka omyjeme a naporcujeme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a dáme opět na pánev, kde opečeme dozlatova. Poté na pánev přidáme opět zeleninu a podlijeme vše pivem. Pánev poté zakryjeme pokličkou a cca hodinu a čtvrt dusíme. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřichytlo.
  • 3
    Jakmile se maso krásně trhá od kosti, vše vyndáme z pánve a zeleninu rozmixujeme spolu se smetanou na pyré, které podáváme spolu s králíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.