Běloruské bramborové opečenky

45 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
70 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory překrájíme na půlky, vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a 20-25 minut je vaříme doměkka, pak vodu slijeme a na teplém místě brambory necháme vypářit.
  • 2
    Asi po 10 minutách je prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, sůl a žloutky a dobře spolu promícháme a z bramborové hmoty utvoříme podlouhlé placičky.
  • 3
    Ty obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dorůžova.
  • 4
    Opečenky podáváme polité osolenou zakysanou smetanou zamíchanou s rozsekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.