Běloruské bramborové opečenky
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceKopr čerstvý
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
70 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory překrájíme na půlky, vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a 20-25 minut je vaříme doměkka, pak vodu slijeme a na teplém místě brambory necháme vypářit.
- 2Asi po 10 minutách je prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, sůl a žloutky a dobře spolu promícháme a z bramborové hmoty utvoříme podlouhlé placičky.
- 3Ty obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách dorůžova.
- 4Opečenky podáváme polité osolenou zakysanou smetanou zamíchanou s rozsekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.