Benátská kuřecí játra
25 min.
Ingredience
- 600gramůJátra kuřecí
- 2kusyCibule
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrZakysaná smetana
- 30gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Játra opláchneme, dobře osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme na cibulový základ. Za stálého míchání opékáme ze všech stran, až jsou dobře propečená. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme a odstavíme.
- 2Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme, ale už nevaříme.
- 3Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.