Benátská omáčka
35 min.
Ingredience
- 30gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůOcet vinný
- 2kusyŠalotka
- 15gramůEstragon
- 15gramůKerblík
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vinný ocet, přisypeme pokrájenou šalotku a kerblík, přidáme lžičku másla a opepříme. Vaříme asi 10 minut, až se přibližně polovina tekutiny odpaří. Podlijeme oběma vývary, zahustíme jíškou a povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 100 gramů másla, posekané špenátové listy, lžičku jemně pokrájeného estragonu a kerblíku. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.