Benátská vepřová játra
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJátra vepřová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
956 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a obalíme v hladké mouce.
- 2V pánvi na rozehřátém másle dozlatova opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vyjmeme. Do výpeku přidáme olej, vložíme játra a opečeme je. Za stálého míchání přidáme citronovou šťávu, vložíme zpět cibuli, osolíme, opepříme a nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 3Vhodnou přílohou je šafránová rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.