Benátské bochánky
30 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
- 80gramůTuk
- 42gramůDroždí sušené
- 100gramůOlivy černé
- 150gramůSalám Poličan
- 1hrstSezam - semena
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Mléko, mouku, sůl, žloutky a tuk smícháme a přidáme vzešlý kvásek.
- 2Zpracujeme těsto, po vykynutí do něj přidáme olivy a nakrájený salám.
- 3Z těsta tvoříme bochánky, které dáváme na pečící papír a necháme chvíli kynout.
- 4Potřeme vajíčkem, posypeme semínky a dozlatova upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.