Benecká vepřová žebírka
50 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaMajoránka
- 4kusyVepřová žebra
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Krkonošský pivní
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
- 2Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.
- 3Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr.
- 4Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle.
- 5Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.