Benecká vepřová žebírka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
272 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.
  • 3
    Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr.
  • 4
    Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle.
  • 5
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.