Benediktinská vajíčka

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
465 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme na hniličku, to znamená, že je nesmíme vařit déle než pět minut, aby žloutek zůstal částečně tekutý.
  • 2
    Z vařené nebo pečené tresky obereme maso bez kostí a kůže, smícháme s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, hořčici, sůl a pepř. Dobře promícháme.
  • 3
    Na dezertní talířek dáme doprostřed tresčí pomazánku, na ní položíme vejce a přelijeme lžící ochucené smetany.
  • 4
    Do kelímku se smetanou nakapeme citronovou šťávu, přidáme posekanou petrželku, sůl, pepř a lžičku pikantní hořčice. Dobře promícháme a použijeme na vejce.
  • 5
    Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.