Benediktinská vajíčka
25 min.
Ingredience
- Ochucená smetana
- 5gramůPetržel kudrnka
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 240gramůRohlíky bílé
- 50gramůTreska aljašská
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
465 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličku, to znamená, že je nesmíme vařit déle než pět minut, aby žloutek zůstal částečně tekutý.
- 2Z vařené nebo pečené tresky obereme maso bez kostí a kůže, smícháme s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, hořčici, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- 3Na dezertní talířek dáme doprostřed tresčí pomazánku, na ní položíme vejce a přelijeme lžící ochucené smetany.
- 4Do kelímku se smetanou nakapeme citronovou šťávu, přidáme posekanou petrželku, sůl, pepř a lžičku pikantní hořčice. Dobře promícháme a použijeme na vejce.
- 5Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.