Bengálské kuřecí kari
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKardamom
- 125gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
64 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme jednu cibuli a česnek, rozemeleme a přidáme všechno koření. Kuře očistíme, naporcujeme a potřeme připravenu pastou. Necháme chvíli marinovat.
- 2Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Vložíme maso a krátce orestujeme. Poté podlejeme rozšlehaným jogurtem, osolíme a dusíme doměkka. Na závěr mírně podlejeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.