Beraní guláš od bači

90 min.

Ingredience

    • 700gramůSkopové maso přední
    • 2kusyPaprika červená
    • 200gramůRajčata
    • 1kusFeferony
    • 4stroužkyČesnek
    • 50gramůAnglická slanina
    • 4kusyCibule
    • 2lžíceSádlo vepřové škvařené
    • 0,5lžíceSůl
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 4decilitryHovězí vývar základní
    • 5krajícůChléb konzumní
    • 1,5lžičkyCukr krupice
    • 2lžíceProtlak rajčatový
  • odvarem
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky s rajčaty a feferonku omyjeme. Papriky s feferonkou rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupané cibule drobně pokrájíme.
  • 2
    Maso z berana vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Pak ho nakrájíme na kostky velikosti sousta.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na kterém slaninu vysmažíme dozlatova, přidáme cibuli, zpěníme ji a následně usmažíme do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, zakryjme poklicí a dusíme za občasného promíchání přibližně 10-15 minut. Když se maso začne smažit, posypeme ho solí, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, promícháme a podlijeme hovězím bujonem a přidáme jeden krajíc obyčejného polotvrdého chleba. Ten se nám během dušení rozvaří místo mouky.
  • 4
    Pod pokličkou maso dusíme dalších 20 minut, pak přidáme zeleninu, promícháme a dále dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, cukrem a česnekem.
  • 5
    Guláš od bači podáváme horký s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.