Beraní guláš od bači
90 min.
Ingredience
- 700gramůSkopové maso přední
- 2kusyPaprika červená
- 200gramůRajčata
- 1kusFeferony
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůAnglická slanina
- 4kusyCibule
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 5krajícůChléb konzumní
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 2lžíceProtlak rajčatový
- odvarem
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Papriky s rajčaty a feferonku omyjeme. Papriky s feferonkou rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupané cibule drobně pokrájíme.
- 2Maso z berana vykostíme, odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Pak ho nakrájíme na kostky velikosti sousta.
- 3V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo, na kterém slaninu vysmažíme dozlatova, přidáme cibuli, zpěníme ji a následně usmažíme do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, zakryjme poklicí a dusíme za občasného promíchání přibližně 10-15 minut. Když se maso začne smažit, posypeme ho solí, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, promícháme a podlijeme hovězím bujonem a přidáme jeden krajíc obyčejného polotvrdého chleba. Ten se nám během dušení rozvaří místo mouky.
- 4Pod pokličkou maso dusíme dalších 20 minut, pak přidáme zeleninu, promícháme a dále dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, cukrem a česnekem.
- 5Guláš od bači podáváme horký s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.