Berlínský mletý steak
40 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 4kusyŘedkvička
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
898 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce studené vody, ze směsi vytvarujeme 2 steaky. Necháme je v chladu uležet nejméně 30 minut.
- 2Steaky opečeme na polovině dávky oleje po obou stranách.
- 3Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, usmažíme na něm vejce.
- 4Hotové steaky upravíme na talíře, položíme na ně vejce, osolíme je, posypeme paprikou, ozdobíme plátky ředkviček a snítkou petrželky.
- 5Podáváme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.