Bernská polévka
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPórek
- 30gramůCeler bulvový
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůBrambory
- 150gramůVepřové koleno uzené
- 50gramůHrách loupaný
- 30gramůMrkev kořen
- 1,5litryVývar slepičí
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
773 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vývarem a přidáme okapaný hrách, který jsme předtím přes noc namočili do vody.
- 2Dále přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vepřové koleno a vaříme asi hodinu.
- 3Nakonec přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme ještě asi 20 minut.
- 4Okořeníme bobkovým listem a tymiánem, osolíme a posypeme jemně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.