Bernský telecí řízek
40 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
185 mg
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 2Maso osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, rozložíme na pekáček a obložíme plátky šunky a sýru. Povrch posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.