Bešamelová francouzská omáčka
45 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1litrMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 5kusůHřebíček
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel kudrnka
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
566 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucím mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
- 2Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.