Bešamelová francouzská omáčka

45 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
566 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucím mlékem, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.
  • 2
    Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.