Beskydský králík
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kilogramKráličí maso
- 200gramůUzené maso vařené
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 6lžicSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
959 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet.
- 2Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova. Vložíme porce králíka, přidáme koření, sůl, maso osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
- 4Při podávání poléváme porce králíka zhoustlou šťávou.
- 5Vhodnou přílohou jsou knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.