Beskydský králík

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
959 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet.
  • 2
    Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova. Vložíme porce králíka, přidáme koření, sůl, maso osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
  • 4
    Při podávání poléváme porce králíka zhoustlou šťávou.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.