Beskydský králík s uzeným

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
192 mg
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí omyté a osušené maso - plec a hrudí pokrájíme na porce. Potřeme olejem, česnekem rozetřeným se solí a posypeme pepřem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin odpočinout.
  • 2
    Druhý den uzené maso (Moravské maso nebo Anglickou libovou slaninu) pokrájíme na malé kostky. Očištěné šalotky pokrájíme na tenké kroužky.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme dorůžova šalotku. Přidáme k ní uzené maso, bobkový list a krátce osmažíme. Přidáme kousky králíka a smažíme společně asi 5-7 minut. Pak přilijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme maso doměkka (asi 35 minut).
  • 4
    Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Poprášíme moukou, promícháme, opražíme, přilijeme hovězí bujon, vše dobře promícháme a krátce povaříme.
  • 5
    Porce rozdělíme na talíře, přílohu polijeme šťávou s uzeným masem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.