Beskydský králík s uzeným
65 min.
Ingredience
- 700gramůKráličí maso
- 2lžíceOlej olivový
- 6stroužkůČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůMoravské uzené maso
- 4kusyŠalotka
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryBujón zlatý hovězí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
192 mg
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Králičí omyté a osušené maso - plec a hrudí pokrájíme na porce. Potřeme olejem, česnekem rozetřeným se solí a posypeme pepřem. Maso odložíme do chladničky na 12 hodin odpočinout.
- 2Druhý den uzené maso (Moravské maso nebo Anglickou libovou slaninu) pokrájíme na malé kostky. Očištěné šalotky pokrájíme na tenké kroužky.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji s máslem zpěníme dorůžova šalotku. Přidáme k ní uzené maso, bobkový list a krátce osmažíme. Přidáme kousky králíka a smažíme společně asi 5-7 minut. Pak přilijeme 1-2 dl vody a pod pokličkou dusíme maso doměkka (asi 35 minut).
- 4Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Poprášíme moukou, promícháme, opražíme, přilijeme hovězí bujon, vše dobře promícháme a krátce povaříme.
- 5Porce rozdělíme na talíře, přílohu polijeme šťávou s uzeným masem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.