Bezlepková plněná sekaná se šunkou a vejci
110 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 30gramůStrouhanka bezlepková
- 40gramůŠunka dušená
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 5decilitrůVoda pitná
- Vařená vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1157 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
82 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tři vejce uvaříme v rendlíku se 4-5 dl vody natvrdo. Vaříme 9-10 minut. Poté je vychladíme a oloupeme.
- 2Mleté vepřové maso dáme do mísy. Očistíme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu. Ještě doložíme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, bramborový škrob, bezlepkovou strouhanku a směs důkladně promícháme. Maso položíme na potravinářskou fólii. Z masa vytvoříme placku silnou min. 2-3 cm. Na placku položíme plátky šunky, do středu dáme 3 vejce a placku masa pomocí fólie stočíme, utvoříme váleček. Vytvořenou šišku opatrně přeneseme a vyklopíme do pekáčku, který jsme si vytřeli olejem (fólii odložíme). Šišku masa uhladíme mokrýma rukama. Přilijeme min. 1.5 dl vody a pečeme asi 1.5 hodiny v předehřáté troubě na 190°C - 200°C do zlatohněda. Během pečení maso poléváme výpekem.
- 3Sekanou podáváme teplou i studenou nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.