Bezlepková studená česneková omáčka

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
237 mg
Cukr
243 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme nadrobno pokrájený bezlepkový rohlík. Zalijeme ho mlékem a necháme ho namočený asi 10 minut. Rohlík vymačkáme z mléka, dáme ho do mixéru, přidáme k němu prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, 2 žloutky a směs rozmixujeme.
  • 2
    Poté směs dáme do mísy a za stálého míchání přikapáváme olej. Omáčku dochutíme solí, pepřem a dáme ji vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.