Bezlepkové pikantí těstoviny s Nivou a česnekem
30 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusFeferony
- 1,5lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200gramůBezlepkové těstoviny
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
336 mg
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody se lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Udržujeme je horké.
- 2Feferonku omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a odložíme do misky. Oloupaný česnek drobně posekáme. V pánvi si rozpálíme olivový olej a česnek s feferonkou osmažíme dorůžova, poté vše vyklopíme do těstovin, přidáme petrželku a promícháme. Těstoviny na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou Nivou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.