Bezlepkové tuňákové toasty s rajčaty
25 min.
Ingredience
- 50gramůRajčata
- 1kusŠalotka
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyCukr krupice
- 2špetkyOregano sušené
- 100gramůTuňák v oleji
- 80gramůVeka bezlepková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
344 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kostičky. Očištěnou šalotku pokrájíme nadrobno a spolu s rajčaty ji v misce promícháme se solí, pepřem, cukrem a oreganem. Poté přidáme tuňáka v oleji (i olej) a promícháme.
- 2Bezlepkovou veku pokrájíme na plátky silné přibližně 1-1.5cm. Ve větší pánvi (nejlépe teflonové) opečeme nasucho plátky veky jen z jedné strany. Plátky vyjmeme a opečenou stranou je položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na každý plátek naneseme lžicí připravenou směs a toasty dáme do předehřáté trouby krátce zapéct (asi 10 minut). Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.