Bezlepkové zapékané těstoviny s rybím filé a sýrem
60 min.
Ingredience
- Ostatní ingredience
- 160gramůFilé rybí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 5lžicOlej olivový
- 1,5lžíceStrouhanka bezlepková
- 2lžícePetržel - nať
- 1decilitrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- Vařené těstoviny
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 160gramůBezlepkové těstoviny
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
287 mg
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s 1.5-2 litry vody a lžičkou soli, uvaříme bezlepkové těstoviny podle návodu na obalu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Mezitím rozmražené a omyté rybí filé nakrájíme na kostičky. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a nastrouháme tvrdý sýr.
- 2Těstoviny scedíme, dáme do mísy, pokapeme je olivovým olejem (3 lžíce) a promícháme. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, rybí filé, mléko, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a zapracujeme tuhý sníh. Těstoviny dáme do vymaštěného pekáčku (2 lžíce) a vysypeme ho bezlepkovou strouhankou. Vložíme těstoviny a povrch pokryjeme sýrem. Pečeme při 200°C přibližně 35 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.